Digitech Trio+ er en smart guitarpedal, der leverer bas og trommer til dit guitarspil. Den erstatter ikke levende musikere, men den er god når man skal øve sig eller hvis man komponerer sin egen musik.

Af: Ole Christensen

Digitaliseringen har betydet en revolution i lyd. Et eksempel er Trio+ pedalen, der som navnet antyder, bakker din guitar op ved at foreslå et akkompagnement med bas og trommer. Det er en overbygning på en traditionel looper-pedal, der er kendt af mange guitarister. Pedalen rummer en række stilarter: Rock, pop, blues, latin og jazz, blot for at nævne nogle stykker. Hver stilart rummer indstillinger for varierende baslinjer og trommerytmer. Man kan indspille i en stilart og bagefter skrue sig igennem de øvrige 11 stilarter, hver med mulighed for 12 forskellige baslinjer. Hvis man komponerer sin egen musik, er det virkelig noget, der sætter gang i kreativiteten. Det er ganske enkelt sjovt.

Akkordprogression
Arbejdsgangen er i princippet simpel, men man kommer alligevel til at bruge nogle timer i øvelokalet for at få det til at fungere. Først skal ”bandet” lære, hvad der skal spilles. Det foregår ved, at man tilslutter en guitar med pickup og spiller en akkordprogression. Herefter kommer der et forslag til, hvordan bas og trommer kan lyde. Oveni det indspiller man sin akkordprogression igen og nu kan den høres. Det kunne eksempelvis være en 12-takters blues i E. Så er det ellers bare at fyre soloen af så øvelokalet ryster. Den kan selvfølgelig også optages. Jeg spår ikke pedalen nogen stor fremtid i studiet eller på scenen, men den er så afgjort god, hvis man gerne vil øve sig i samspil, forbedre sine skalaer eller hente inspiration til sine kompositioner. Tempoet kan sættes op og ned uden at det går ud over pitch. Det er en stor fordel, hvis man gerne vil øve sig systematisk.

Overføring
2021 12 .14 digitech graaDer er mange tilslutningsmuligheder, men desværre lagres sangene i pedalens eget format, så man skal spille igennem en mixer, hvis man vil overføre lydfilerne til sin computer og bearbejde dem yderligere. Der er ganske vist en usb-port, men den bruges i øjeblikket kun til firmwareopdatering. Man må håbe, at en kommende firmwareopdatering gør det muligt at overføre wav-filer direkte til musik-redigerings-progammet på computeren via usb. Enheden kan rumme 12 sange, der hver for sig kan have op til fem sektioner, der kan kombineres med den indbyggede sequencer. Man kan downloade software, der gør det muligt at kopiere sange mellem computeren og enheden. Det kan kun lade sig gøre ved at udtage det medfølgende microSD kort (8 gb klasse 10) og sætte det i computerens kortlæser. Min erfaring med kortlæsere i enheder er, at de kan gå i stykker, når fjederen bliver slap, så det er bestemt ikke nogen optimal overførselsmetode. Gaffatape pynter ikke.